Iedereen weet dat water

Iedereen weet dat water een goede geleider is voor elektrische stroom. Daarom moet u bijvoorbeeld niet baden tijdens onweer of met natte handen met elektrische apparaten werken, enz. Maar geleidt water eigenlijk elektriciteit?


In feite is het niet het water dat stroom geleidt, d.w.z. niet de watermoleculen maar diverse onzuiverheden die zich in het water bevinden, met name ionen van verschillende minerale zouten. Water is een groot oplosmiddel, dus in de natuur zijn er altijd veel verschillende onzuiverheden in het water opgelost, wat ertoe leidt dat water in zijn natuurlijke staat op aarde altijd stroom geleidt.


https://amwomenmag.com/wp-content/uploads/form-maker/jessiwatson.pdf
https://www.cesga.es/wp-content/uploads/form-maker/alexawriter.pdf
https://www.midlandconcretefloor.co.uk/wp-content/uploads/form-maker/alexa.pdf
https://efexpo.ru/wp-content/uploads/form-maker/alexawatson.pdf
https://efexpo.ru/wp-content/uploads/form-maker/arc.pdf
http://www.kuolinilmoitukset.fi/wp-content/uploads/alexawatson.pdf


Maar de moderne technologie maakt het mogelijk, indien nodig, water volledig te zuiveren van alle onzuiverheden, zodat alleen de moleculen van het water zelf overblijven. Water dat gezuiverd is van onzuiverheden wordt gedestilleerd water genoemd. Gedestilleerd water geleidt dus bijna geen elektrische stroom, maar is in plaats daarvan een goed diëlektricum. Gedestilleerd water vindt ruime toepassing in de techniek, de geneeskunde en de industrie en wordt in grote hoeveelheden geproduceerd. Het is zelfs te koop in autowinkels en apotheken.

Vertrouw echter niet te veel op het feit dat het water gezuiverd is en daarom geen stroom zou mogen geleiden. Het is een feit dat gedestilleerd water een speciale behandeling vereist, omdat het anders zeer snel weer een heleboel onzuiverheden oplost en opnieuw een geleider wordt. U kunt thuis dus niet al te lang water bewaren dat zo zuiver is dat het geen elektriciteit geleidt.

Dit alles betekent dat de veiligheidsmaatregelen bij het werken met elektrische apparaten en toestellen nog steeds niet mogen worden overtreden. Bedenk dat het water dat u in het dagelijks leven tegenkomt altijd onzuiverheden bevat en dus een goede geleider van elektriciteit is.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Writing Services

Writing services pdf